Follow & Like

follow me on pinterest find us on facebook follow us on instagram follow me on twitter follow me on youtube

Monday, 19 March 2018

Food Review: "MILO CUBE" Terasa Seperti Makan Lego

Salam buat semua pembaca blog Del iaitu CakapSini.lah. Harap, anda semua berada dalam keadaan sihat. Untuk hari ini Del ingin kongsikan cerita tentang "MILO CUBE"

cakapsinilah.blospot.my

Anda semua pernah dengar?pernah rasa?. Kalau belum pernah ini Del kongsikan sedikit "review" mengenai "MILO CUBE".

Nestle Malaysia tidak menjual mahupun menghasilkan Milo Kiub ini. Milo Kiub yang dijual di Malaysia atau negara-negara Asia Tenggara adalah merupakan produk keluaran Nestle Nigeria. Ia adalah produk import.Harga Milo Kiub agak mahal disebabkan ia diimport dari negara Nigeria.Penghasilan produk Milo Kiub adalah untuk konsumer di negara-negara di Afrika seperti Nigeria, Gambia, Ghana, Cameroon, Uganda, Kenya, Sudan, Afrika Tengah, dan juga Togo.Del pun dapat dari sedara Del yang tinggal disana.

Sekiranya anda terigin mendapatkannya, anda boleh membelinya secara online di laman sesawang seperti Lazada,Shopee dan lain-lain. Pastikan ianya benar-benar asli, sebab nanti anda yang akan rugi.

Berapakah harganya?. Berkenaan dengan harga ianya sangat mahal mungkin ianya disebabkan tidak mudah untuk didapati di pasaran. Bayangkan dalam satu paket, dalamnya ada lebih kurang 100 biji Milo Cube harga nya nak mencecah RM 30 tambahan pula saiz nya agak kecil.

Bagaimana rasanya?. Rasa nya enak dan tidak begitu manis. Ianya seperti memakan milo serbuk tetapi yang telah dibentukkan menjadi ketulan keras. Peringatan !  sekiranya anda ingin makan Milo Cube, sila pastikan anda makan pada selepas waktu maghrib atau sebelum solat maghrib, bukan apa takut milo cube ini tak sempat larut dalam mulut anda lepas itu tak solat (Hahahah). Milo cube ini sangat keras, tidak boleh digigit hanya boleh di isap sahaja. Sebab itu lah tajuk kali ini "MILO CUBE" Terasa Seperti Makan Lego.

milo cube
Rupa Milo Cube
milo cube
Isi dalam Milo Cube
*JANGAN LUPA LIKE,SHARE & KOMEN "FACEBOOK PAGE" & "INSTAGRAM" SERTA FOLLOW BLOG DEL. TERIMA KASIH

29 comments:

  1. Pernah dengar tapi tak pernah rasa..manis kan..ooo kisahnya takleh gigit..kena hisap macam gula- gula eh...maybe boleh cuba nanti kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah camtulah gamaknya..hahah keras betul..

      Delete
  2. penah rasa..manis n biasa je..waku awal keluar & viral 100 cube tu RM80!!kawan ciktom sanggup beli..rasa tak berbaloi dgn harga..tu pun kwn bagi ciktom dptla rasa..haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan tidak, rasa je lah kan Cik Tom..haha

      Delete
  3. My children loves to eat the Milo cube. The price is more cheaper now and most place got sell it too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah yes cheaper than the previously

      Delete
  4. Marsha dah lama nak mencuba tapi tak terbeli sebab mahal sikit harganya. Nantilah nak cuba juga. At least kita cuba kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah cuba je lah, jangan tidak. At least kita taw ler macam mana kan..ahah

      Delete
  5. Aida pernah terjumpa Milo cube ni.
    Anak-anak nak beli. Bila di inform harga, mak aii! Biau benau?
    Terus inform anak-anak, balik nanti Bu kasik sorang sebungkus Milo aje, lagi berbaloi. ha ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhahh ni lawak. Aah bagi jer milo serbuk tu, sama je rasanya.

      Delete
  6. Seen this product around but have not tried it yet, I guess it just taste the same as milo right?

    ReplyDelete
  7. Oh! Wujud lagi ke Milo Cube ni?

    Dedulu masa viral tu, ada yanv jual sampai RM80 sepeket dan RM1 untuk cube kecil ni.

    Sekarang ni hah, kat Mydin pun ada jual.

    For me, dari makan ni, baik beli Milo bebanyak and telan..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yer betul tu, beli milo serbuk pastu tabur dalam mulut.hahahh lagi berbaloi

      Delete
  8. belum pernah cuba lagi. tapi rata rata cakap rasa macam makan serbuk milo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah macam makan serbuk milo biasa tu, tpi versi keras

      Delete
  9. xpernah makan lagi
    owhh ingat boleh kunyah macam makan jajan
    keras rupanya

    ReplyDelete
  10. Nak senang kan..beli milo 3 in1..then iron lapik dengan kertas atas dia tu..ktorg zaman duk hostel dah lama makan milo cube version gedabai uolls

    ReplyDelete
  11. Amboi masih ada lagi ker orang jual Milo Cube ini masa ia viral hari tu memang harga cukup mahal sekarang bila tengok harga jauh lebih murah geram lak kita hehehehe...

    ReplyDelete
  12. Hahaha. Suka statement macm makan lego! Iyalah kecik bentuk kubik pula tu. Kena beli online ke. Alaa, ingat ada kat kedai2 biasa. Klau milo mesti sedap lah!

    ReplyDelete
  13. Milo cube ni pernah viral suatu ketika dahulu. Ramai berebut nak beli masa ni. Sebab bentuknya yg comel kan. Sampai sekarang masih ada lagi kan. Ingat kan benda viral ni sekejap je.

    ReplyDelete
  14. So cute the packaging. I love the small cube of Milo. Can bring with me when travel and whenever I feel hungry. Milo is my favourite.

    ReplyDelete
  15. Sebab kan dia negara nigeria sy tak berani nak makan. Heheheh lain orang lain perangai kan. Tapi member cakap milo kiub ni sedap ! tapi nak repeat tah ah kot. nnt kencing manis hehe

    ReplyDelete
  16. Hahaha. Akak rasa lebih baik kita makan serbuk milo dalam tin tu. Syahdu layan serbuk milo. Hehehe. Pastu minum air sejuk kosong. Perghhhhhh sedap

    ReplyDelete
  17. La keras ke.. Slalu dga tp tk pernh org ckp keras

    ReplyDelete
  18. Hahaha... I like your title... Like eating a Lego
    I really have no patience eating this and I always will grab the to four cubes to bite together....

    ReplyDelete
  19. Rasanya kalau nak buat sendiri dari rumah jadi tak? hehhehehe it looks super cute though! betul2 macam lego. i noticed you said it wasn't too sweet...and that for me is like a bonus...as much as i like desserts i can't handle things which are too sweet. hahahhaha

    ReplyDelete
  20. I like it too, it taste really good and addictive but the price is like quite high. I only share half pack with my colleague.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Babab.net

Terbaru ! dari cakapsinilah.com

Senarai (OST) Drama: Cinta Bukan Kristal

Senarai (OST) Drama: Cinta Bukan Kristal                        l                            Hai semua, macam mana dengan drama terbaru n...

Paling Popular & Terlajak Laris !