Follow & Like

follow me on pinterest find us on facebook follow us on instagram follow me on twitter follow me on youtube

Wednesday, 28 March 2018

Sambutan Hari Lahir Abah Di Marry Brown

Salam buat semua pembaca Blog del hari ini, harap anda semua berada dalam keadaan sihat dan gembira. Untuk entri apada kali ini, Del akan sampaikan pengalaman Del menyambut hari lahir abah di Marry Brown.


Untuk pengetahuan anda semua yang membaca entri Del pada kali ini, sambutan ini telah disambut 4 hari awal dari tarikh hari lahir sebenar abah iaitu pada 28 Mac. Sebab sambutan ini disambut awal kerana, memikirkan kekangan masa. Seperti sedia maklum, 28 Mac tahun 2018 ini kan jatuh pada hari Rabu. Jadi, disebabkan itu kami bercadang untuk membuat sambutan ini lebih awal dari tarikh sebenar. Walaupun awal sambutan ini dijalankan, ianya masih lagi nampak meriah dan sempurna buat keluarga kami.

Macam mana cara nak sambut hari lahir di Marry Brown?
Caranya mudah sahaja dan tidak memeningkan kepala. Bagi mereka yang telah bercadang awal untuk menyambut sambutan di restoran tersebut lagi membuatkan proses-proses ini berjalan dengan sempurna.

1. Maklumkan awal kepada pihak Marry Brown

. Jadi anda perlu ke Marry Brown atau hubungi sahaja cawangan yang berdekatan untuk membincangkan dan memberi tahu tentang sambutan ini kepada pihak mereka. Bukan apa, ini memudahkan kerja-kerja mereka untuk membuat persiapan seperti, memilih ruang untuk digunakan, dan hiasan yang perlu diletakkan pada ruang tersebut. Selain itu juga, takut bercanggah dengan pelanggan lain untuk membuat tempahan.

2. Buat pesanan makanan yang diiginkan

Setelah anda memaklumkan kepada pihak Marry Brown, barulah proses membuat pesanan makanan dibuat. Masa tu, anda boleh lah nak pesan makanan apa, kalau ada kupon atau vaucer tebusan boleh je gunakan. Gunakan dengan sebaiknya, jangan membazir.






3. Terangkan cara-cara kejutan yang ingin dilakukan.

Ini penting, sekiranya anda ingin melakukan kejutan seperti kejutan kek dan sebagainya. Terangkan pada mereka cara kejutan itu dibuat. Mudah sahaja apabila pihak mereka sudah faham barulah mulakan sambutan. Ikut cara anda bagaimana cara untuk kejutan.






Akhir sekali, Selamat Hari Lahir abah. Semoga panjang umur, murah rezki dan sentiasa dikurniakan kesihatan untuk beribadat kepada tuhan. Tahniah dan terima kasih juga buat pihak Marry Brown atas tanggungjawab menyediakan perkhidmatan yang baik.

25 comments:

  1. Your father looks so happy with the celebration. Happy Belated Birthday, Uncle.

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday to uncle. good time with family and pics are nice too.
    now hungry see yummy food pics. Wanna find MB near me now

    ReplyDelete
  3. Kita suka suprise...barulah akan dikenang selalu..tak pernah lagi sambut birthday sesape kat MB ni,ingat nanti birthday anak nak buat kat sini lah

    ReplyDelete
  4. seronok tengok riak wajah ayah del dapat suprise celebration di marry brown..tahniah dpt membahagiakan ayah tersayang..

    ReplyDelete
  5. Happy Abah. Ada kebahagiaan di wajah Abah!. Bahagiakan abah selagi dia masih ada. Menarik juga sambutan kat Marry Brown....

    ReplyDelete
  6. so sweet, Del. surprise!!! happy for your abah :)
    marry brown ni dekat aje kat umah aida, tu hah kat Melaka Mall. situ ada buai. anak2 aida suka la makan kat situ yg berbuai. masalah nyer aida yg pening, makan kat buaian ha ha ah ha....

    ReplyDelete
  7. wah.. Happy besday buat uncle yea.. TB dah lama giler tak makan kat marry brown.. kalau tengok marry brown mesti teringat kawan lama.. denagn dia je la kami kuo makan kat sini

    ReplyDelete
  8. Akak boleh bayangkan ayah terkejut dengan sambutan ni kan..akak suka je buat kejutan..hehehhe.....kalau buat kejutan kat parent sure diorang sebak..hehehe

    ReplyDelete
  9. Terima kasih di atas step2 ini. Boleh lh sy gunakan utk buat surprise party utk kawan nanti. Jarang nampak org buat birthday party di marry brown. Next time nk cuba

    ReplyDelete
  10. Wah lama betul la Asyraf tak berkunjung ke MB ni. Comel je celebrate abah dkt MB hehe, and steps given pun mudah sgt utk di ikut. Thanks for the tips

    ReplyDelete
  11. Wah buat surprise bezday dekat Marry Brown. Dulu lernah juga makan di Marry Brown tapi sekali sajalah seumur hidup nih hahaha. Lepas nih boleh cuba makan di sana. Maybe nak celebrate upcoming birthday utk anak saya

    ReplyDelete
  12. Seronok abah bila dapat kejutan yer. Sedap jugak makan dekat merry brown. Happy birthday to your abah.

    ReplyDelete
  13. Sanah helwah buat ayaj Del. Alhamdulillah mesti happy ayah del kan ada suprise besday utk dia. Best juga celebrate di Merry Brown. Ayam dan burger di Marry Brown sedap juga tau. Ana selalu juga beli kalau dah tak tau nak makan apa.

    ReplyDelete
  14. Happy belated birthday utk abah Del.. Smoga diberikan kesihatan yg baik dan berbahagia di samping keluarga tercinta..seronok bila dpt surprised dr anak2

    ReplyDelete
  15. makanan kat marrybrown ni sebenarnya sedap. tp sayang betul diorang tak se famous franchais lain

    ReplyDelete
  16. Kak tak pernah lagi makan kat Marrybrown lgpun area tempat kak mmg takda

    ReplyDelete
  17. Best nya sambut kat marrybrown..tak terpikir plak nak buat kat sini hahahha sbb slalu org pilih kfc or mcd..tp kat area shah alam ni xde marrybrown, tu yg kecewa sikit tu huhu

    ReplyDelete
  18. Suka marrybrown sbb ayam dia sedap hehe. tak pernah lagi sambut birthday ke marrybrown ni. macam mahal je ke camne

    ReplyDelete
  19. wah kan, kalau nak sambut harijadi kat fast food restaurant usually memang kena inform...

    teringat satu masa lalu, budak budak sekolah sambut birthday kat kfc seremban ...
    kecoh keppoh... menganngggu orang lain sekali manager dia keluar halau..

    konpem tak minta kebenaran dulu buat parti kat fast food restoran...

    btw happy birthday to your abah semoga diberi kesihatan yang baik ;)

    ReplyDelete
  20. What a nice place to celebrate birthdays. Might consider this if I want to have big celebrations.

    ReplyDelete
  21. Wah heppy bday uncle...sedapnya makanan2 kt mary brown tu

    ReplyDelete
  22. Happy belated birthday to your dad, Del. May there be many more years of celebration to come.

    ReplyDelete
  23. Happy Birthday uncle & thanks sharing prosedur nak booking untuk sambutan birthday kat marry brown

    ReplyDelete
  24. Happy Birthday to uncle! They looks like having fun and happy celebration for the family too =) Definitely nice place to celebrate!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Babab.net

Terbaru ! dari cakapsinilah.com

Lirik Lagu: Dato' Sri Siti Nurhaliza - Anta Permana

Lagu & Lirik: Hael Husaini & Ezra Kong Pengarah: Rifaiee Omar Produksi: Rio Films Sdn Bhd ©️ 2018 Siti Nurhaliza Producti...