Sinopsis Drama: Rahsia Hati Perempuan

Sinopsis Rahsia Hati Perempuan

Kisah cinta dan persahabatan. Kekasih dan pengorbanan.

Ilaina (Mira Filzah), Zayn (Hisyam Hamid) dan Mikael (Fikry Ibrahim) bersahabat dari kecil dan terpisah apabila Ilaina berpindah ke luar negara, Australia. Mereka saling membalas surat namun kemalangan menimpa Zayn dan Mikael apabila rumah mereka musnah terbakar sekaligus terputus hubungan mereka.

Ketika sudah dewasa, Zayn dan Mikael pergi ke Australia untuk mengubati kekecewaan yang dialami Zayn akibat perkahwinan yang dibatalkan oleh Ayra. Semasa bercuti, Ilaina dan Arissa (Uqasha Senrose)  telah menyelamatkan Mikael dan Zan yang sesat di kawasan perkhemahan. Ilaina bertemu semula dengan Zayn dan Mikael tetapi Ilaina tidak memberitahu mereka adalah kawan baik dari kecil.

Setelah mengetahui yang Ilaina adalah kawan baik mereka dari kecil, Mikael dan Zayn telah dijemput ke rumah Ilaina. Ibu Ilaina, Puan Suraya tidak senang dengan kehadiran Zayn dan Mikael dan merancang untuk menyatukan semula hubungan Ilaina dengan bekas kekasihnya, Adzim (Amir Nafis).

Hubungan Ilaina dan Mikael mula rapat tatkala hubungan Zayn dan Mikael semakin tegang. Pada masa sama, Arissa pula sukakan Mikael walaupun mengetahui Ilaina sudahpun mempunyai perasaan terhadap Mikael. Ayah Ilaina, Pak Mail pula ingin menunaikan janjinya dengan arwah ayah Mikael untuk mengahwinkan Ilaina dengan Mikael.

Ilaina mengajak Arissa untuk pulang ke Malaysia walaupun di larang keras oleh Puan Suraya (Fauziah Ahmad Daud). Sekembalinya ke tanah air, Zayn ternampak bekas tunangnya dengan lelaki lain.

Sumber: my info taip

0 Comments