Follow & Like

follow me on pinterest find us on facebook follow us on instagram follow me on twitter follow me on youtube

Tuesday, 26 June 2018

Tak Tahu Cara Buat Surat Perletakan Jawatan?

contoh surat letak jawatan


Salam buat pembaca blog Cakapsinilah.com . Dalam keadaan Del sibuk membelek Twitter, tiba-tiba terjumpa pula tentang cara menulis surat perletakkan jawatan yang contohnya disediakan oleh @MauKerjaMY . Bagus juga perkongsian ni kan. Yelah, mana tahu buatnya ada yang ingin nak letak jawatan tapi tak tahu cara nak menulis surat dengan baik.

surat letak jawatan
@MauKerjaMY

Tidak kiralah apa jawatan sekalipun, sama ada juruwang di pusat beli belah atau kedai yang biasa mahupun pencuci lantai adab tu mesti kena ada. Samalah macam kita masa mula-mula nak mohon kerja. Senang kata, mula cara baik, tamat pun cara baik. Barulah pihak majikan tidak terasa nanti. Lagi-lagi bagi mereka yang bekerja yang memegang jawatan tinggi tu. Baru lah orang sekeliling hargai kita. Ini, ada pula yang cabut lari tanpa memberitahu apa-apa sebab. Kan dah menyusahkan orang sekeliling.

Okay, mari teruskan bagaimana cara nak buat surat perletakkan jawatan. Ini cuma contoh yang baik sahaja. Anda semua boleh tiru seperti dalam gambar. Cuma perlu tukar nama dan butiran-butiran yang sepatutnya ditukar sahaja. Mudahkan? Harap anda semua dapat mencuba.

surat letak jawatan


surat letak jawatan

surat letak jawatan


Kalau nak bertanya sesuatu atau nak berkongsi pendapat boleh je komen di ruang komen di bawah. Sekian

1 comment:

  1. Bagus perkongsian ni,Nia Masa nk resign dulu, Google juga Cara nk tulis Surat ni.😂

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Babab.net

Terbaru ! dari cakapsinilah.com

Lirik Lagu: Dato' Sri Siti Nurhaliza - Anta Permana

Lagu & Lirik: Hael Husaini & Ezra Kong Pengarah: Rifaiee Omar Produksi: Rio Films Sdn Bhd ©️ 2018 Siti Nurhaliza Producti...